Skip to main content

Ταξιδεύοντας πολλά πολλά χρόνια και αιώνες πίσω, όταν ζούσε ο Αρισταίος, ο προστάτης της μελισσοκομίας, παρατηρούμε ότι το μέλι ήταν το θαυματουργικό φαγητό, αφού είχε την ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους αθάνατους, όπως και τον Αρίσταιο.

Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε το μέλι σαν φάρμακο για ασθένειες.

Ο Αριστοτέλης ήταν ακόμη ένας άνθρωπος που πίστευε ότι το μέλι θα παράτεινε την διάρκεια της ζωής.

Τα σημαντικότερα κριτήρια ποιότητας του μελιού είναι το χρώμα, το άρωμα και η υφή.

Το μέλι είναι το φυσικό γλυκαντικό που δεν δέχεται επεξεργασία σε σχέση με την ζάχαρη.

Το μέλι έχει αποδείξει ήδη από την αρχαιότητα ότι είναι φάρμακο για τον οργανισμό καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση της γρίπης, ηρεμεί τον βήχα και τον πονόλαιμο, λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων και κάνει καλό στην καρδιά.

Το φυσικό αυτό προϊόν περιέχει αμινοξέα, βιταμίνες μέταλλα και ένζυμα.

 

Υ.Γ.: Για να ελέγξουμε την ποιότητα του μελιού και εάν περιέχει σιρόπι ζάχαρης μπορούμε να το κάνουμε με έναν απλό τρόπο.

Βάζουμε μια κουταλιά μέλι μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Μόλις το αφήσουμε στο ποτήρι το αγνό μέλι θα καθίσει στον πυθμένα του, χωρίς να διαφοροποιηθεί, ενώ το μέλι που περιέχει σιρόπι ζάχαρης και είναι νοθευμένο θα διαλυθεί.

 

Μια συνταγή – φάρμακο – για τον βήχα:

Ένα βραστό βότανο, όπως τσάι, χαμομήλι ή γενικώς ένα ζεστό ρόφημα με την συνοδεία μιας κουταλιάς μελιού είναι τόσο δυνατό ώστε να γιαίνει τον λαιμό και τον βήχα.

 

Σημαντική πηγή ενέργειας:

Το μέλι είναι ικανό για την διατήρηση της ενέργειας στον άνθρωπο και συνεπώς την συντήρηση της ζωής καθώς περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία που είναι ικανά για να παρέχουν ενέργεια στο ανθρώπινο σώμα.